Parkeermogelijkheden

Vanuit EMC de Raad hanteren wij een groen beleid. Dit betekent dat wij u graag zien komen op de fiets, met openbaar vervoer of lopend.

Indien u met de auto wilt komen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo hebben wij aan de zijkant van het pand enkele gratis parkeerplaatsen. Deze zijn voor alle bezoekers voor EMC de Raad. Het kan dus voorkomen dat deze parkeerplaatsen bezet zijn. WIj houden goed in de gaten of deze parkeerplaatsen daadwerkelijk gebruikt worden door bezoekers van EMC de Raad. Indien een auto langer dan enkele uren geparkeerd staat volgt er een 1e waarschuwing. Wij hebben afspraken met instanties gemaakt betreft een wegsleepregeling. Voor het pand bevinden zich twee invalideparkeerplaatsen.

Indien u uw auto parkeert bij het gemeentehuis dient u hiervoor te betalen. Dit kan op verschillende manieren. Helaas komt het wel eens voor dat u langer moet wachten voor uw afspraak dan gepland. Dit kan vervelend zijn als uw meter afloopt. Wist u dat u in Doetinchem nu ook mobiel kan betalen?

Met een parkeerapp op uw mobiel betaalt u per minuut en dus nooit te veel. Maar mobiel parkeren heeft nog meer voordelen.

Gemakkelijk en snel in gebruik

U installeert eenmalig de parkeerapp op uw mobiel. Wanneer u parkeert opent u de app en start de parkeertijd met één druk op de knop. U kunt vervolgens ongestoord in de stad verblijven. Bij terugkomst bij de auto stopt u de parkeertijd. U betaalt achteraf en nooit meer dan de daadwerkelijke parkeertijd. Het gastvrije € 4-dagtarief wordt hier ook toegepast, dus rondom de binnenstad betaalt u nooit meer dan € 4 parkeergeld. Met mobiel parkeren betaalt u voortaan snel, gemakkelijk en nooit te veel.

Uitleg en hulp

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig bij het installeren? Op zaterdag 15, 22 en 29 oktober komen de 3 belproviders Parkmobile, SMSParking en Yellowbrick achtereenvolgens uitleg geven op de warenmarkt in het centrum van Doetinchem. Zij beantwoorden uw vragen en helpen u graag bij het installeren van de app. Ook kunt u op vrijdag 21 en 28 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur in het Stadslab (Heezenstraat 31) terecht voor informatie over mobiel parkeren.

Win €25,00 mobiel parkeertegoed

Tijdens de actieweken kunt u mobiel parkeertegoed winnen. We geven 3x 25 euro weg. Om hier kans op te maken plaatst u op Facebook of Twitter een foto die te maken heeft met parkeren in Doetinchem. Een selfie met een parkeerautomaat, een foto met een van de actiebanners in de binnenstad of een schermafbeelding van uw parkeerapp. Gebruik in het bericht de hashtag #parkerendoetinchem en vergeet niet het bericht op ‘openbaar’ te zetten. Op 20 en 27 oktober en 3 november maken we de winnaars bekend via social media.